fbpx

FAQ – Få svar på dine spørgsmål om træfældning

FAQ – Få svar på dine spørgsmål om træfældning

Her på siden finder vi vores FAQ-sektion om træfældning. Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål, vi støder på. Uanset om du er nysgerrig efter hvordan træfældning foregår, om du har et farligt træ eller bare vil vide mere om priser, kan du finde svar herunder.

Hvordan ved jeg, om et træ er farligt?

At afgøre om et træ er farligt, er en vigtig opgave. Farlige træer kan medføre store skader.

Schultz Træfældning er eksperter i at håndtere farlige træer, der udgør en risiko. Om et træ er farligt eller ej er en samlet vurdering, som vi tilbyder helt uforpligtende.

Hvis du selv vil tjekke dit træ, er der herunder nogle skridt, som kan hjælpe dig med at foretage en indledende vurdering.

Tjek træstammen: undersøg træstammen omhyggeligt for synlige revner, sprækker eller skader. Dybe revner eller sprækker i stammen kan være tegn på en svækket struktur og udgør en risiko.

Gennemgå grenene: Undersøg træets grene. Døde eller døende grene, der hænger lavt eller falder af, kan betyde at træet er usundt eller farligt.

Svampe ved træets base: Hvis du bemærker svampevækst ved træets base, kan det indikere rodproblemer eller råd. Svampe er ofte et tegn på, at der er sygdom i træet.

Overvej vejret: Tænk på, hvordan træet har været påvirket af vejrforholdene. Har der været kraftige storme, kraftig vind eller tørkeperioder? Ekstremt vejr kan svække træer.

Træets placering: Evaluer træets placering i forhold til dit hus, nabohuse og parkering af biler mv. Hvis træet er tæt på vigtige ting i omgivelserne kræver det ekstra forsigtighed.

Hvis du er usikker på træets tilstand eller bekymret for risikoen, tilbyder Schultz Træfældning en uforpligtende vurdering af dit træ.

Hvordan foregår træfældning?

Træet og omgivelserne spiller en afgørende rolle for hvordan træfældning foregår.

I grove træk er der følgende trin i træfældning:

Forberedelse af området: Inden træfældningen forbereder vi området omkring træet. Vi sikrer, at der ikke er forhindringer i nærheden, og at alt er klart inden selve træfældningen. Det indebærer også alle de nødvendige forholdsregler for at beskytte dit hjem og omgivelserne. Vi er vant til at foretage træfældningen, som kræver markering og afspærring af omkringliggende stier og veje og medbringer det nødvendige udstyr.

Sikker træfældning: Når alt er klart, begynder vi at fælde træet. Den vigtigste opgave er at sikre, at træet bliver fældet som planlagt. Vores udstyr til træfældning og avancerede træfældningsteknikker styrer, hvordan træet falder.

Oprydning: Når træet er fældet, kan vi skære det op i aftalte længder. Du kan eventuelt vælge at beholde træet til brænde, eller vi kan bortskaffe det. Jo større et træ, jo flere grene vil det også være efter træfældning. Vi tilbyder flisning af grene, hvorefter du kan beholde flisen til din have. Det gavner også biodiversiteten.

Stubfræsning: stubben der vil være tilbage efter træfældning, tilbyder vi at fjerne med vores stubfræser. Mange kunder tilvælger stubfræsning, især hvis træet har stået på græsplænen eller der skal plantes nyt.

Hvad er prisen på træfældning?

Prisen for træfældning afhænger af flere faktorer, og her er de vigtigste:

Størrelse og type af træ: Jo større og mere komplekst et træ er, desto højere er prisen. Det skyldes, at store eller på anden vis vanskelige træer kræver mere tid og arbejde at fælde sikkert.

Placering: Træets placering spiller en stor rolle. Er træet tæt på bygninger, veje, stier, stakit og lign. kræver ekstra forsigtighed og kan øge omkostningerne. Adgangsforholdene til træet spiller også ind, fx hvis træfældningen kræver lift.

Træets tilstand: Tilstanden af træet er også vigtig. Et træ, der er sygt, dødt eller på anden måde risikabelt at håndtere, kræver særlige sikkerhedsforanstaltninger, hvilket kan påvirke prisen.

Tillægsydelser: Prisen varierer også afhængigt af, om vi kun skal fælde træet eller også skal skære stammen op? Skal vi sørge for at flise grene og fræse stubben, som er tilbage efter træfældningen. Når vi foretager en uforpligtende vurdering af træet, aftaler vi hvilke ydelser der skal være med i dit tilbud på træfældningen.

 

 

Video af vores arbejde

Se korte klip fra nogle af de mange opgaver vi har løst i hele Midt- og Vestjylland.

Træfældning og beskæring 

Med årtiers erfaring og ekspertise inden for træfældning, topkapning, beskæring og stubfræsning, hjælper vi dig. 

Vi er professionelle og sikrer opgaven bliver løst sikkert og effektivt, så du er tilfreds.