fbpx

Træbeskæring

Professionel beskæring

Lige såvel som der findes mange forskellige typer af træer, findes der også mange slags træbeskæringer. Hver træbeskæringsmetode tjener vidt forskellige formål, og de enkelte metoder passer specifikt til de forskellige trætyper. Det er derfor vigtigt, at du vælger en professionel og erfaren fagperson, når det kommer til beskæring af både træer, buske og hække.

 

Træbeskæring – hvordan?

Når et træ skal beskæres, findes der mange forskellige metoder. Valget af metode afhænger af, hvilket resultat du vil opnå. Et eksempel er ‘kronemetoden’, hvor træets form og udseende bibeholdes, så det fortsat vil se naturligt ud, selvom træet er blevet beskåret. En anden beskæringsmetode er ‘styning’, som er en meget kraftig beskæring, der oftest bruges ved alléer.

Frugttræerne i haven kan også have gavn af en beskæring fra tid til anden. Beskæringer af frugttræer vil dog oftest være begrænsede og lette, modsat de noget større træer. Træbeskæringer kender de fleste også fra buske og hække i haven, der et par gange om året også skal beskæres for ikke at vokse husejerne over hovedet.

 

Korrekt beskæring = flot resultat

Det er for mange husejere fristende selv at klare beskæringen af havens træer – det kræver jo ikke mere end en stige og en motorsav. Men pas på! At beskære, topkappe eller at fælde et træ, er ikke klaret ligeså let og enkelt som at slå græsset eller klippe hækken. Det er nemlig meget vigtigt, at beskæringer af træerne bliver gjort med omtanke og præcision for at få det bedste resultat. Sker det ikke, risikerer du ikke alene et dårligt resultat – du risikerer også, at træet går ud.

 

Træbeskæring – hvornår?

Beskæringen i sig selv er ikke den eneste faktor, du skal overveje, før du giver dig i kast med saven. Tidspunktet på året har nemlig også stor betydning for det endelige resultat og træets sundhed. De fleste træer, f.eks. træsorter som ahorn og birk, har bedst af at blive beskåret om sommeren, da de i de varmere måneder har den bedste mulighed for at ”hele” og komme sig efter beskæringen. Omvendt har træer, der er blevet stynet bedst af at blive beskåret om vinteren.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst håndterer dine træer? Kontakt os, og få god rådgivning og et uforpligtende tilbud.

 

Få et uforpligtende tilbud på træbeskæring

Har du brug for hjælp til træbeskæring, eller søger du god rådgivning om havens træer? Tøv ikke med at kontakte os! Vi giver altid et uforpligtende tilbud på dit konkrete projekt. Kontakt os på tlf. 21 72 72 04.

Få hjælp til træfældningen

Vi har mange års erfaring, har fældet flere tusinde træer og har derfor en bred viden indenfor vores branche.

Du kan være sikker på, at du med vores hjælp får den bedste og mest forsvarlige beskæring og fældning af træerne i din have.